TV2Side2

Båtpuss....

Jeg er eier av en båt på 24 fot, som er båtfolk-sjargong for 7,5 meter. Å eie en båt må være det mest irrasjonelle mennesker finner på: det er en gallopperende utgift og en løpende reparasjonsjobb, kamp mot rust og saltvann.

Uansett - nå for tiden er det vårpussen som skal unnagjøres. Etter sju år som båteier er jeg blitt rutinert nok til å få den unna på noen få dager, men denne våren har jeg hatt et reparasjonsmareritt i tillegg. Jeg er ikke en motorkyndig mann, men er tvunget til å mekke på min Volvo Penta-maskin (båtfolk sier alltid maskin, ikke motor).

Er du klar over hvor alene du føler deg når du ligger i striregnet og nettopp har ødelagt den kostbare motordelen som du egentlig var der for å fikse? Jeg skal si deg at jeg har hatt tårer i øynene mang en gang, som da jeg satte den dingsen som drivstoff-filteret henger på i skrustikken, og vrengte til. Kan tro de lo av meg på merkeverkstedet da de fortalte eg at det ikke kunne sveises på igjen.

Jeg unngår også å tenke på hvor mange timer båten er i bruk hvert år -  det er så lite at hvis jeg hadde brukt pengene på å leie en båt kunne jeg drønnet rundt i en cabincruiser som alene er en trussel mot økosystemet.

Men da ville jeg ikke hatt følelsen av å eie egen båt. Ingenting slår følelsen av kartongvin i harryplast-vinglassene, mens den gode samtalen med kona akkompagneres av bølgeskvulp og måkeskrik. Og da må det være i egen båt, og den båten må være pusset og mekket ferdig - snart er det sesong, og kanskje det blir ny rekordsommer?
Kamilla i b?ten
Se hvor glad Kamilla er i båten - er det rart båtpussen og amatørmekaniker-fadesene er fort glemt?
17.apr.2007 / 21:56

- Mamma, nissen hadde maske på

Julen varer ikke helt til påske, og takk og pris for det. 14 dager med etegilde er mer enn nok, og det merkes på innsiden og utsiden av sixpacken (som riktignok ikke er så altfor synlig utenom julehøytiden heller).

Uansett - i år fikk vi besøk av nissen igjen, skulle bare mangle når det er snakk om svært snille barn.

Men fireåringer har svært skarpt blikk. Så etter at den første flauheten hadde lagt seg, og Nissen satt og delte ut pakker, låste hun blikket på nissefar, trakk tydelig en konklusjon - og hvisket til mor: "Han har maske på seg".

1. juledag satt hun og lekte med sminkedukken som nissen tok med fra Nordpolen, og begynte å reflektere over nissen igjen:

- Mamma, nissen hadde maske på seg. Jeg så at han hadde litt skjegg bak masken. Sånt skjegg som morfar har.

- Javel? Så du hvem som var bak masken?

- Jepp, det var morfar... men jeg er glad for at han stakk innom likevel.

Signe julen - og godt nytt år alle sammen.

08.jan.2007 / 15:56

Jeg er redd katten min

Hvorfor er jeg redd katten? Jo, se på dette:

Tidlig om morgenen, står opp klokken seks, slipper inn katten, spiser knekkebrød med smøreost og leser Bergensavisen fra dagen før. 
                                                                                                                                                              

Plutselig hører jeg stemmen til han Patrick-fyren fra Big Brother, som nå er programleder i Mess TV, inne i stuen min. Han snakker engasjert om ett eller annet, og lyden blir bare høyere og høyere og høyere og høyere og høyere.

Jeg er ikke mer groggy enn at jeg skjønner at det er TV-en. Men hvem er det som slår den på klokken seks om morgenen? Poltergeist? Min kone? Begge deler er like usannsynlig, særlig klokken seks om morran når det gjelder sistnevnte.

Oppe på tv-apparatet sitter den skyldige. Kattebeistet har hoppet opp på min Phillips-tv, som har kanalvelger og volumkontroll oppå selve tv-kabinettet. Etter å ha satt de fleskete potene sine på kanalvelgeren og skrudd på tv-en, har han satt en labb på volumkontrollen og skrudd lyden så høyt at han kunne skremt fanden på flat mark.

En annen gang ringte det på døren. Da satt katten i vinduet og det var ikke et menneske å se noen steder. Hvis ikke det er naboen som har fått veldig dårlig humor, må katten ha streifet borti ringerklokken da han hoppet opp i vinduskarmen.

Og han er besatt av peiskos. Han ligger så lenge foran peisen at datteren min en dag kom gråtende og fortalte at hun hadde brent seg da hun klappet katten....
14.des.2006 / 20:05

Har du hørt den om....

...de to nussene (bergensk for puppene) som gikk over en vei?

Den ene nussen ble overkjørt.

Da ropte den andre: Kom igjen, din melkeku!

(© Kamilla, 4 år)
06.nov.2006 / 13:11

Ny vits fra datteren min

To tomater gikk over en vei. Først gikk den ene tomaten, men den andre tomaten ble overkjørt.
Da sa den første tomaten: kom igjen ketsjup.
Og så prompet den på ketsjupen!

(© Kamilla 4 år)
24.okt.2006 / 16:28

En vits fra datteren min

To tomater og et eple gikk over en vei.
Først gikk tomatene, men eplet ble overkjørt av en bil.
Tomaten sa: kom igjen din ketsjup-pakke!

(Fritt sitert Kamilla 4 år)
20.okt.2006 / 13:44

Husbankhus i forstedene

Jepp jepp, jeg bor i et helt nytt byggefelt like utenfor Bergen sentrum. Et skikkelig suburbia-sted, hvor naboene griller på plenen og vinker til hverandre over hekken - noe som passer helt utmerket for en småbarnsfamilie.

Etter at en av naboene malte garasjen sin hvit ligner nabolaget mistenkelig på kulissene til filmen "The Truman Show" - her bor jeg sammen med min kone Ingeborg (bare vært gift i ett år, så det er fortsatt rart å kalle henne "min kone") og våre to barn, Kamilla på fire år og Henrik på fem måneder.

I suburbia-delen av denne bloggen håper jeg å sette ord på ting og tang som skjer rundt mitt rødmalte husbankhus....
17.okt.2006 / 23:30

Min første barnetegning

For ikke så lenge siden fikk jeg en tegning av Kamilla, datteren min, som jeg har hengt opp ved siden av sengen min. Jeg ser på den hver kveld når jeg legger meg, og hver morgen når jeg står opp. Jeg er blitt frelst av barnetegninger.

Tidligere har jeg ikke skjønt denne kunstformen, som har prydet lærerkontorer, bankkontorer, sosialkontorer (er det blitt meg fortalt), osv. Jada, koselig med barnetegninger, men ikke mer en det.

Ikke før jeg selv ble hovedpersonen i en fireårings "tolkning" av meg, skjønte jeg hva det gikk i. På tegningen har Kamilla tegnet alle oss fire i familien, blå himmel, grønn plen, sol på himmelen og noe røde og rosa pyntegreier i luften.  103323-3

Hun har tegnet lillebror Henrik som minstemann, seg selv som litt større, mamma som nest størst - og meg som den største. Hver gang jeg ser på tegningen som henger på veggen murrer det like mye hjerterøttene. Kamilla har tegnet seg selv og lillebroren imellom mamma og pappa, to store, ruvende skikkelser, en ramme som virker som tryggheten selv - med store smilemunner, og blide fjes.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har aldri vært så stolt i hele mitt liv som den dagen Kamilla kom til meg med tegningen. Jeg tolker den som at livet ser bra ut fra hennes kant, og jeg tar det som verdens største kompliment at jeg er et stor og smilende pappa.

Legg også merke til håret - kort på toppen og litt lengre på sidene. Eller som Kamilla selv sier: pappa, du har alt håret ditt helt nederst på hodet.

17.okt.2006 / 23:04

Her er verdens tøffeste katt

Sjekk bildet av katten min, Keef (helt riktig, oppkalt etter Stones-gitaristen Keith, som er en av mine helter).

Katten var med oss på en båttur sommeren 2005, falt i sjøen og var borte et helt år! En mann fant ham 5 mil unna der hvor jeg bor... Så i likhet med navnebroren i Stones er denne mannen laget av stål.

Keef_TV

23.sep.2006 / 13:23

april 2007
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
hits