TV2Side2

Båtpuss....

Jeg er eier av en båt på 24 fot, som er båtfolk-sjargong for 7,5 meter. Å eie en båt må være det mest irrasjonelle mennesker finner på: det er en gallopperende utgift og en løpende reparasjonsjobb, kamp mot rust og saltvann.

Uansett - nå for tiden er det vårpussen som skal unnagjøres. Etter sju år som båteier er jeg blitt rutinert nok til å få den unna på noen få dager, men denne våren har jeg hatt et reparasjonsmareritt i tillegg. Jeg er ikke en motorkyndig mann, men er tvunget til å mekke på min Volvo Penta-maskin (båtfolk sier alltid maskin, ikke motor).

Er du klar over hvor alene du føler deg når du ligger i striregnet og nettopp har ødelagt den kostbare motordelen som du egentlig var der for å fikse? Jeg skal si deg at jeg har hatt tårer i øynene mang en gang, som da jeg satte den dingsen som drivstoff-filteret henger på i skrustikken, og vrengte til. Kan tro de lo av meg på merkeverkstedet da de fortalte eg at det ikke kunne sveises på igjen.

Jeg unngår også å tenke på hvor mange timer båten er i bruk hvert år -  det er så lite at hvis jeg hadde brukt pengene på å leie en båt kunne jeg drønnet rundt i en cabincruiser som alene er en trussel mot økosystemet.

Men da ville jeg ikke hatt følelsen av å eie egen båt. Ingenting slår følelsen av kartongvin i harryplast-vinglassene, mens den gode samtalen med kona akkompagneres av bølgeskvulp og måkeskrik. Og da må det være i egen båt, og den båten må være pusset og mekket ferdig - snart er det sesong, og kanskje det blir ny rekordsommer?
Kamilla i b?ten
Se hvor glad Kamilla er i båten - er det rart båtpussen og amatørmekaniker-fadesene er fort glemt?
17.apr.2007 / 21:56

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5415387
hits